Tävlingar

Klubben ordnar varje år ett antal återkommande tävlingar under lättsamma förhållanden.

Vi tävlar för att det är kul! Prestation, ära och berömmelse kommer alltid före ett stort prisbord hos oss.

Tävlingskalender och resultat

Resultat från tävlingar fram till 2014 hittar du i vårt arkiv. Resultat from 2015 finns i GIT.

Tävlingskalendern hämtas från GIT (Golfens IT System), om kalendern inte laddas prova igen om en liten stund.

Matchtävlingar

Nu har vi öppnat möjligheten att anmäla sig till våra matchtävlingar år 2020: Matchmästaren och Sofielund Match-Foursome.

Tävlingarna spelas som en utslagningstävling över 18 hål där segrande par går vidare till nästa omgång medan förlorarna åker ur. För varje spelomgång är ett sista-datum fastställt.

Anmälan sker på nätet via golf.se.

Sista anmälningsdag 28 maj 2020.

Välkomna!

Löpande tävlingar

Sofielundsveteranerna

Alla herrar +55 och damer +50 är välkomna att deltaga i våra små tävlingar, varannan tisdag på klubben. Sofielundveteranerna har en egen hemsida som sköts av Björn Engberg, där finns all tävlingsinformation du behöver samt resultatlistor.

Veteranernas hemsida
244x244_scr
Onsdagsgolfen

Hej alla,

Vi startar upp onsdagsgolfen igen den 29 april. Eftersom tävlingen spelas med valfri partner och starttid och inte fordrar några samlingar av något slag fungerar den som vilken tillåten sällskapsgolf som helst och följer folkhälsomyndighetens riktlinjer. Den kan därför genomföras trots de restriktioner som för närvarande gäller för övrig tävlingsverksamhet. Vi påminner i sammanhanget om vikten av att du håller avstånd när du vistas på banan och i och runt klubbhuset och att du inte besöker anläggningen om du har anledning att tro att du kan vara sjuk.

Onsdagsgolfen är en löpande veckotävling som spelas över 9 hål med valfri partner och speltid och alltid på onsdagar. Tävlingen är öppen för medlemmar och gäster i sällskap med medlem. Startavgiften är 50 kronor och ska betalas före start. Resultat anslås på hemsida och i klubbhuset som vanligt och pris hämtas tidigast påföljande dag i receptionen.

// Styrelsen

Totalresultat

Avgörande vid lika resultat vid tävling på Sofielund GK

Följande regler gäller för att särskilja spelare med samma resultat vid tävling på Sofielund GK.

• Vid lika resultat i tävling med slagspelsregler (slaggolf eller poängbogey) tillämpas, i första hand spelhandicapmetoden, i andra hand den matematiska metoden och i sista hand lottning. Spelhandicapmetoden innebär att om två eller flera spelare har lika resultat så ska spelare med lägst spelhandicap rangordnas före. Notera att spelhandicapmetoden gäller även om tävlarna spelat från olika tee.
  • Vid lika resultat i scratchspelstävlingar gäller alltid playoff genom sudden death. Detta avgörs genom spel av det eller de hål tävlingsledningen bestämmer tills dess att segraren är korad.
  • Vid lika resultat efter fullt antal hål i matchspel fortsätter matchen till avgörande uppnåtts om inte oavgjord match kan förekomma enligt tävlingsbestämmelserna. Vid förlängd match får spelare med högre hcp tillgodoräkna sig slag på samma sätt som om ny match påbörjats.

Tävlingskommittén