Tävlingar

Klubben ordnar varje år ett antal återkommande tävlingar under lättsamma förhållanden.

Vi tävlar för att det är kul! Prestation, ära och berömmelse kommer alltid före ett stort prisbord hos oss.

Tävlingskalender och resultat

Resultat från tävlingar fram till 2014 hittar du i vårt arkiv. Resultat from 2015 finns i GIT.

Tävlingskalendern hämtas från GIT (Golfens IT System), om kalendern inte laddas prova igen om en liten stund.

Matchtävlingar

Damtävlingar

damtavling

Hej alla damer i Sofielund GolfklubbNu kommer det att blir 3 st damtvävlingar 31/5 "Poängbogey 26/7 "Foursome och 20/9 "Norsken". Som vanligt anmälan 2 dagar innan. Hoppas så många som möjligt kommer att delta.
Vi se på banan /Kerstin Larsson

För mer information och anmälan till tävlingarna besök Sofielundveteranernas hemsida.

Veteranernas hemsida

Löpande tävlingar

Sofielundsveteranerna

Alla herrar +55 och damer +50 är välkomna att deltaga i våra små tävlingar, varannan tisdag på klubben. Med start den 8 maj 2018. Sofielundveteranerna har en egen hemsida som sköts av Björn Engberg, där finns all tävlingsinformation du behöver samt resultatlistor.

Veteranernas hemsida
244x244_scr
Onsdagsgolfen

Onsdagsgolfen är en löpande veckotävling som spelas med valfri partner och speltid på onsdagar. Tävlingen är öppen för medlemmar och gäster i sällskap med medlem.

Tävlande betalar en startavgift på 50:- och får en stämpel i scorekortet som bevisar att du är med och tävlar. Om klubbhuset inte har öppet lägger du 50 kr (plus ev. greenfee) i ett kuvert, skriv ditt namn samt ONSDAGSGOLF och lägg i brevinkastet.
Efter rundan lämnar du in ditt scorekort i receptionen eller i greenfeeinkastet om receptionen har stängt. Så fort resultatet är sammanställt läggs det ut på hemsidan samt sätts upp på klubbens anslagstavla.
Finns du med bland vinnarna hämtar du ut ditt pris i receptionen. Priset består av presentkort som kan användas i cafet, shopen, range eller som greenfee dock ej till startavgifter för tävlingar. Alla spelar i samma klass oavsett handicap eller kön. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att i efterhand ändra reglerna beroende på antalet tävlande.

Tävlingsform: Poängbogey
Antal hål: 9 hål (hål 1-9)
Min ålder 18 år
Startavgift: 50:- (OBS endast kontanter)
Vid 12 eller färre deltagare gäller endast 2 pristagare.

Totalresultat

Avgörande vid lika resultat vid tävling på Sofielund GK

Följande regler gäller för att särskilja spelare med samma resultat vid tävling på Sofielund GK.

• Vid lika resultat i tävling med slagspelsregler (slaggolf eller poängbogey) tillämpas, i första hand spelhandicapmetoden, i andra hand den matematiska metoden och i sista hand lottning. Spelhandicapmetoden innebär att om två eller flera spelare har lika resultat så ska spelare med lägst spelhandicap rangordnas före. Notera att spelhandicapmetoden gäller även om tävlarna spelat från olika tee.
  • Vid lika resultat i scratchspelstävlingar gäller alltid playoff genom sudden death. Detta avgörs genom spel av det eller de hål tävlingsledningen bestämmer tills dess att segraren är korad.
  • Vid lika resultat efter fullt antal hål i matchspel fortsätter matchen till avgörande uppnåtts om inte oavgjord match kan förekomma enligt tävlingsbestämmelserna. Vid förlängd match får spelare med högre hcp tillgodoräkna sig slag på samma sätt som om ny match påbörjats.

Tävlingskommittén